Rostlinné proteiny / vegan protein
Rostlinné proteiny jsou vhodnou alternativou k syrovátkovým proteinům. Všechny proteiny v této kategorii jsou vhodné i pro vegany a osoby, které trpí alergií na mléčné výrobky. Rostlinné proteiny jsou také velmi oblíbené při použití při vaření nebo pečení. Vyberte si správný rostlinný protein pro vaše potřeby.
Nejprodávanější
Jaký rostlinný protein vybrat?
Hlavní druhy rostlinných proteinů:
Hrachový protein - nejoblíbenější rostlinné proteiny, příznivá cena, ochucené i neochucené varianty
Konopný protein - celá řada zdravotních benefitů (vysoký obsah omega 3, omega 6, omega 9), vlákniny, vitamínů, minerálů a antioxidantů
Rýžový protein - nutriční hodnoty srovnatelné s živočišnými proteiny
Sojový protein - vysoký obsah bílkovin, v dnešní době již méně využívané
Celou řadu rostlinných proteinů na dnešním trhu lze považovat za plnohodnotnou náhradu proteinů živočišného původu. Především směsi, které obsahují více zdrojů rostlinných proteinů jsou z nutričního hlediska opravdu skvělé. Bohužel stále platí, že na rozdíl od proteinů syrovátkových, jsou rostlinné proteiny chuťově výrazně horší. Přesto alespoň občasné použití rostlinných proteinů má své velké benefity a lze je doporučit každému, pro koho je příjem bílkovin důležitý (zpravidla aktivní sportovci, kteří mají vyšší potřeby na dostatečný příjem nutrientů obecně).