Vláknina
Pokud chcete, aby vaše trávení bylo v pořádku, měli byste určitě věnovat pozornost vláknině. Tato složka potravy se nachází v rostlinných potravinách, jako jsou ovoce, zelenina, luštěniny, celozrnné obiloviny a semena. Pokud se nejedná o potraviny, které pravidelně konzumujete, můžete tento nedostatek kompenzovat vhodným doplňkem stravy.
Nejprodávanější
Komplexní směs všech důležitých typů vlákniny a prebiotických složek. Všechny složky jsou 100% aktivní. Produkt...
Zdroj přírodní vlákniny ze slupek semen rostliny Plantago Ovata v kapslové formě. Psyllium Pure se doporučuje v...
Vláknina je pro lidský organismus prospěšná z několika důvodů. Zvyšuje objem přijaté stravy, čímž zpomaluje trávení a způsobuje pocit plnosti. Ve střevech slouží jako „potrava“ pro prospěšné bakterie. Díky tomu se mohou množit a zabraňují tak narušení střevní mikroflóry. V neposlední řadě snižuje hladinu cholesterolu.
Nedostatek vlákniny může způsobovat např. žaludeční/střevní potíže, hemeroidy, únavu nebo bolest hlavy. Přestože se vyskytuje v ovoci, zelenině a celozrnném pečivu, může být obtížné její doporučený denní příjem (cca 30 g) zcela naplnit. Tento problém hravě řeší doplňky stravy z této kategorie.
Mezi nejpopulárnější patří psyllium, mletá semena jitrocele indického. Méně známé, ale stejně efektivní, jsou beta-glukany nebo chitosan. Už víte, zda budete vlákninu doplňovat ve formě prášku, nebo kapslí?