Vaječné proteiny


 

Vaječné proteiny se vyznačují vysokou biologickou hodnotou. Vaječné proteiny mají středně dlouhou dobu trávení - jsou tedy vhodné pro použití kdykoliv během dne. Vaječná bílkovina byla oblíbená jako vysoce kvalitní zdroj dávno předtím než se stal tolik populární protein syrovátkový.

 

Pro koho jsou vaječné proteiny vhodné?

Prakticky pro každého, kdo hledá kvalitní zdroj bílkovin. Kulturisté a fitness nadšenci znají výhody vaječného proteinu po dlouhá desetiletí a právě tyto proteiny mají stále vysokou oblibu pro své skvělé výživové hodnoty. Jsou vhodné i pro ostatní sportovce, ale i běžnou populaci.

 

Jak a kdy užívat?

Běžná dávka se pohybuje okolo 30g, což zajistí cca 20 gramů kvalitních proteinů. Vaječný protein má středně dlouhou dobu trávení - je možné jej tedy užívat kdykoliv během dne, ať už po tréninku nebo mezi jídly.

 

Bohužel nabídka vaječných proteinů není v dnešní době na celém trhu příliš široká a tak zákazník pokud chce tento typ proteinů užívat "musí brát co je". Věřme, že výrobci se k této variante časem zase vrátí a bude možné sehnat kvalitní vaječné proteiny běžně.