Sušené ovoce
Nejprodávanější
Nedílnou součástí zdravé výživy je sušené ovoce. Obvykle je sušeno teplem, stále populárnější se však stává metoda lyofilizace. Jedná se o způsob sušení, který znali už staří Inkové. Ovoce se nejdříve zamrazí na -80 °C a až poté směřuje do sušičky, v níž podstupuje dvoufázové sušení. Zachovává si tak maximum svých nutričních hodnot, tvar i aroma.
Velké množství vitamínů a minerálů obsahují plody bílé moruše, které jsou známé pro své antioxidační účinky. V kuchyni nachází využití i jako sladidlo. Dobrý antioxidant jsou i plody klikvy velkoplodé (brusinky). Ocení je zejména ti, kteří trpí ledvinovými kameny nebo onemocněním močových cest. Při zvýšené námaze doporučujeme konzumovat mochyni peruánskou.
Sušené ovoce nejenže podpoří imunitní systém, ale také potěší chuťové pohárky. Je jen na vás, zda si jej vychutnáte jen tak, nebo jej přidáte do svých oblíbených pokrmů (např. do jogurtu, kaše, smoothie).