Trávící enzymy

Pokud přijímáte velké množství potravy za účelem nabírání hmotnosti je vhodné doplňovat také trávící enzymy, které tuto potravu pomohou strávit. Jaký smysl má investovat peníze do stravy, když tělo ji nedokáže strávit?

Trávící enzymy jsou látky bílkovinné povahy, které umožňují trávení potravy na jednodušší stavební celky.

Zdravý organismus produkuje dostatečně množství trávících enzymů. Trávící enzymy je ale vhodné doplňovat pomocí vhodné suplementace především v tzv. objemové přípravě, kdy se zvyšuje množství přijaté potravy, kterou může být problém trávit.

 

Základní rozdělení:

Ptoteázy – štěpí bílkoviny

Lipázy – štěpí tuky

Amylázy – štěpí polysacharidy

 

Vhodné použití:

Objemová příprava za účelem nabírání hmotnosti.

 

Užívání:

Trávící enzymy se užívají cca 30 minut před větším jídlem.

 

Je nutné také podotknout, že výrobci doplňků stravy toto již mají na mysli a například do některých kvalitnějších proteinových přípravků trávící enzymy přidávají.

 

produkty

 

Další články z kategorie Doplňky stravy

Všechny články

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné