Arginin (L-Arginin)

Arginin (L-Arginin) je semi-esenciální aminokyselina - tělo si ho dokáže samo za určitých podmínek vytvářet, ale ne vždy dostatečném množství, proto je nutné ho doplňovat z vnějších zdrojů. Mezi vhodné zdroje argininu ve stravě můžeme zařadit ořechy, slunečnicová a sezamová semínka, pšeničný chléb z celozrné mouky nebo hnědou rýži.

 

Arginin má pozitivní dopad na ledviny a játra, podílí se také na odstranění jedovatého amoniaku z těla, který v organismu vzniká při metabolických procesech a podporuje tvorbu kolagenu. Dále má schopnost snižovat hladinu LDL cholesterolu.

 

Další účinky argininu:

- rozšiřuje cévy - vede tedy k lepšímu prokrvení svalů, díky produkci oxidu dusnatého (NO)

- podporuje imunitní systém

- stimuluje tvorbu růstového hormonu

- urychluje hojení ran

- stimuluje spermatogenezi

 

Arginin je jednou z nejčastěji se vyskytujících složek v tzv. předtréninkových suplementech.

 

arginine

 

 

 produkty

 

 

Další články z kategorie Doplňky stravy

Všechny články

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení